Ieder mens moet eigenlijk minimaal één keer per jaar naar de tandarts voor een controle. Achteruitgang in het gebit is zeker in het begin vaak niet tot nauwelijks te merken, waardoor u niet door hebt hoe slecht het eigenlijk gaat. Met een halfjaarlijkse of jaarlijkse controle blijft het gebit goed onderhouden en kunnen eventuele problemen tijdig aangepakt worden. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor het optimaliseren van werkprocessen. We leggen u graag uit waarom een periodieke check noodzakelijk is.

Gister kwam het nieuws naar buiten dat één van de grootste energieleveranciers van Nederland al een week kampt met een IT-storing. Klanten kunnen sinds een week geen contact opnemen met de klantenservice via telefoon en livechat. En door de huidige onrust op de energiemarkt is dit voor deze klanten extra vervelend. Dit soort grote IT-storingen komt elk installatiebedrijf, groot of klein, duur te staan. We leggen u graag uit waarom een robuust softwarepakket een absolute must is.

De vooruitzichten voor de service en installatiebranche voor de komende jaren zien er goed uit. Installateurs zijn vandaag de dag zo druk dat efficiënt werken een absolute must is. Er is een groot tekort aan servicemonteurs en installatiebedrijven worden gedwongen om hiervoor creatieve oplossingen te bedenken. Tijdens Field Service NEXT nemen we u mee in hoe u de beschikbare buitendienst van uw organisatie zo optimaal mogelijk inzet met behulp van de juiste technologie. Van intake en planning tot uitvoer en administratieve afhandeling. We raken het allemaal, zodat u ideeën opdoet hoe u uw werkprocessen kunt optimaliseren.

Is uw onderneming toe aan een nieuw ERP pakket en bent u zich aan het verdiepen in de mogelijkheden? Het selectietraject is vaak lastig en complex en is niet iets wat met enige regelmaat terugkomt, waardoor u hoogstwaarschijnlijk weinig ervaring heeft. En dat terwijl er wel meer dan 200 verschillende ERP pakketten en de verschillen zijn op voorhand vaak lastig zichtbaar zijn. We geven u graag tips en advies om het juiste ERP pakket te kiezen.

Of uw organisatie nou werkt met abonnementen, contracten of licenties: in alle gevallen is het zo dat u te maken heeft met periodieke facturatie. Het afhandelen hiervan is over het algemeen vrij saai werk en daarnaast ook extreem foutgevoelig. En als de periodieke facturatie niet loopt, zorgt het ook nog eens voor een verslechterde cashflow. We geven u graag tips om periodieke facturatie zo simpel en efficiënt mogelijk te maken.

Uit een recent onderzoek van USP komt naar voren dat faalkosten nog altijd een probleem zijn in de installatiebranche. Waar het een aantal jaar geleden nog 5% van de omzet betrof, worden de totale faalkosten inmiddels op ruim 10% van de totale omzet geschat. Faalkosten zijn een knelpunt voor de organisatie en het moet te allen tijde voorkomen worden dat het percentage de komende jaren nog verder oploopt. We geven u graag tips hoe de juiste software kan helpen om faalkosten uiteindelijk te reduceren.

De service en installatiebranche heeft het misschien wel drukker dan ooit tevoren. De juiste service en onderhoud software kan u helpen met het optimaliseren en automatiseren van uw werkprocessen, waardoor de werkdruk wordt verlaagd en winstgevendheid wordt verhoogd. We geven u graag 4 tips voor het optimaliseren en automatiseren van uw installatiebedrijf.

Het maken van een goede calculatie is ongetwijfeld belangrijk voor uw winstgevendheid. Helaas is het wel zo dat een calculatie voor een opdracht of project enorm tijdrovend is, tenzij u gebruikt maakt van een ERP software dat genoeg hulpmiddelen bevat om u hierbij te ondersteunen. We geven u graag 4 tips om slimmer en sneller calculaties te maken.

Het kabinet heeft aangekondigd dat vanaf 2026 de hybride warmtepomp de standaard wordt voor het verwarmen van woningen als de cv-ketel toe is aan vervanging. Door dit besluit van het kabinet worden installatiebedrijven gedwongen om zich voor te bereiden en de huidige werkwijze aan te passen waar nodig. We geven u als installatiebedrijf graag vijf tips voor de voorbereiding op de nieuwe normering voor verwarmingsinstallaties van 2026.

Recent verscheen er een artikel in het Financieel Dagblad over de grote tekorten aan onderdelen van zonnepanelen en warmtepompen, waardoor de installatie stagneert en installatiebedrijven soms zelfs in de financiële problemen raken. Dit terwijl de vraag naar verduurzaming groter is dan ooit tevoren. Het opvallende is dat er veel installatiebedrijven hun voorraadbeheer niet op orde hebben en zich dat pas realiseren als het eigenlijk al te laat is.