In de snel veranderende wereld van installatie- en onderhoudsbedrijven is het een voortdurende uitdaging om bij te blijven. Medewerkers, zoals technici en monteurs, worden vaak overweldigd door de hoeveelheid tools die bedoeld zijn om hun werk te verbeteren. Ze moeten regelmatig schakelen tussen verschillende documenten, apps en websites om de benodigde informatie te vinden.

In de huidige zakelijke omgeving worden diensten steeds meer een belangrijke inkomstenbron voor service- en productiebedrijven. Hoewel de field serviceafdeling kan worden gezien als een winstgevende entiteit in plaats van een kostenpost, brengt het bieden van hoogwaardige service ook kosten met zich mee, zoals stijgende arbeids-, transport- en energiekosten. Om winstgevend te blijven, is het essentieel om deze kosten onder controle te houden. Gelukkig kan Field Service Management software hier op drie manieren bij helpen.

In het continu veranderende landschap van installatiebedrijven vormt het nauwkeurig beheren van data de kern van duurzaam succes. In een tijd waarin informatie koning is, is het optimaliseren van datakwaliteit cruciaal om een vooraanstaande positie te behouden. Deze blog introduceert een verfrissend stappenplan, geïnspireerd door de innovatieve benadering van Bluace, om de datakwaliteit voor installatiebedrijven te verbeteren. Van diepgaand inzicht in jouw gegevens tot geavanceerde controlesystemen, ontdek hoe dit stappenplan de sleutel kan zijn tot een succesvolle toekomst in de wereld van installatietechniek. 

In de voortdurend evoluerende zakelijke omgeving is het van cruciaal belang om te profiteren van innovatieve tools die je workflow optimaliseren. Als toegewijd bedrijf hebben we vijf apps geïdentificeerd die een essentiële rol spelen in het stroomlijnen van onze processen. Deze apps hebben niet alleen onze efficiëntie verhoogd, maar hebben ook bijgedragen aan een gestroomlijnde bedrijfsvoering. Laten we ze eens nader bekijken.

Gartner heeft Microsoft opnieuw erkend als marktleider in hun 2023 Magic Quadrant™ voor Cloud ERP voor productgerichte ondernemingen. Deze erkenning is gebaseerd op een gedegen evaluatie van Microsoft, waarbij specifieke criteria werden beoordeeld om haar algehele visie en uitvoeringscapaciteiten te analyseren. Het markeert het derde opeenvolgende jaar waarin Microsoft als leider wordt aangemerkt.

In oktober 2023 heeft Microsoft de nieuwste versie van Microsoft Dynamics 365 Business Central uitgebracht, genaamd de “2023 Release Wave 2”. Deze update brengt een reeks belangrijke functionele wijzigingen met zich mee die van invloed kunnen zijn op hoe u het platform gebruikt. Deze week nemen we een kijkje naar enkele van de meest opvallende verbeteringen en nieuwe functies.

Als installatiebedrijf heeft u dagelijks te maken met het uitvoeren van installaties en onderhoud. Uiteraard heeft iedere monteur voor elke klus bepaalde onderdelen en materialen nodig. Twee veelvoorkomende methodes om de bedrijfsbussen van uw monteurs te bevoorraden zijn bezorgen vanuit het centrale magazijn of nachtlevering in de auto van de monteurs. Maar welke methode is nou het meest effectief? We leggen het graag aan u uit.

Steeds meer service en onderhoudsbedrijven kiezen ervoor om geautomatiseerd te plannen. Geautomatiseerd plannen zorgt immers voor een snellere en efficiëntere manier om uw dagelijkse klussen te plannen en uit te voeren. Maar geautomatiseerd plannen heeft niet zomaar daadwerkelijk toegevoegde waarde. U moet rekening houden met een aantal belangrijke factoren om het tot een succes te brengen. We leggen het graag aan u uit.

Enige tijd geleden legden we u al uit op welke belangrijke factoren u moet letten als u kiest voor een (nieuwe) buitendienst applicatie. Al gauw merkten we dat er bij eindgebruikers ook technische vragen spelen als het gaat om de werking van een buitendienst app. Deze week behandelen we deze punten graag voor u.

Eerder deze maand werd aan de hand van cijfers van rechtsbijstandsverzekeringen duidelijk dat er steeds meer problemen opduiken bij verkeerd geïnstalleerde zonnepanelen. Zo treedt er steeds vaker kortsluiting en brand op in woningen van gebruikers. Daarom is de verwachting dat de SCIOS Scope 12 certificering steeds belangrijker gaat worden. Het is wel belangrijk dat u uw administratie hiervoor op orde heeft. We leggen het graag aan u uit.